Készletkezelő, nyilvántartó szoftver előnyei a Vállalkozások számára

Készletkezelés: Az üzleti siker alapja  

Olvasási időtartam: 8 perc 

Blogbejegyzésünkben szeretnék azon cégek részére információt adni, akik még nem használnak készletkezelő programot. A készletkezelés a vállalkozások számára kritikus fontosságú tevékenység, azonban sok vállalkozás még nem ismerte fel ennek jelentőségét, mellyel segítené optimalizálni és automatizálni folyamatait.
Miért képezi fontos részét egy cégműködésének a készletnyilvántartás? Az első részben vizsgáljuk meg, hogy a webshopok és raktárak részére, miért elengedhetetlen feltétel ezen szoftver megléte. 

Az alábbiakban áttekintjük a könnyebb analízis érdekében, milyen fontos információkkal szükséges rendelkezni, a megfelelő szoftver paramétereihez: 

  1. Készletkezelés:  Ez a fogalom az anyagok, termékek vagy nyersanyagok készleteinek hatékony kezelését és ellenőrzését jelenti egy vállalatban. 

Magában foglalja: 

  • a beszerzést,  
  • az raktározást, a 
  • készletmozgások nyomon követését, 
  • a készletek folyamatos ellenőrzését, 
  • az optimális szintek fenntartását.  
  1. Készletgazdálkodás: Ez egy szélesebb fogalom, amely magában foglalja : 
  •  készletek tervezését, 
  •  kezelését és ellenőrzését a hosszú távú üzleti célok megvalósítása érdekében. Ennek során az üzleti stratégiával és a piaci igényekkel összhangban kell meghatározni, hogy mennyi készletre van szükség, milyen gyakran kell újra rendelni, és hogyan lehet optimalizálni a készletmennyiséget és a készletköltségeket. 
  1. Készletek minimalizálása:  A túlzott készletek tárolása költséges lehet, mivel raktárakat, térközöket és kezelési költségeket igényelnek. A készletgazdálkodás segít elkerülni a felesleges készletezést. 
  1. Raktári hatékonyság növelése: A megfelelő készletmennyiség és a hatékony raktározás révén a vállalatok képesek gyorsabban reagálni a megrendelésekre és csökkenteni az ellátási időt. 
  1. Megbízhatóság növelése:  Az időben rendelkezésre álló termékek növelik a vállalat megbízhatóságát ügyfelei szemében, ami hosszú távon üzleti előnyökhöz vezet. 
  1. Optimalizált készletgazdálkodás:  Elősegíti az üzleti hatékonyságot és hozzájárul a költségcsökkentéshez, miközben megfelelő mennyiségű terméket vagy anyagot biztosít a vállalat működéséhez és a vevői igényekhez. 
  1. Biztonsági készletek:  A biztonsági készletek olyan extra készletek, amelyeket a vállalat tart az esetleges készlethiányok vagy váratlan változások miatt. Ez védi a vállalatot a leállásoktól vagy a szolgáltatási problémáktól. 
  1. Készletforgási sebesség:  Ez a mutató azt méri, hogy mennyi idő alatt fordulnak meg a készletek. Az optimális készletgazdálkodás segít abban, hogy a készletforgási sebességet maximalizálják, így minimalizálva a készletek időbeli lekötését. 
  1. Raktározási költségek:  A készletek tárolása költségekkel jár, mint például a raktárbérlet, a raktározási területek fenntartása és a raktárkezelés költségei. Az optimalizált készletgazdálkodásnak szem előtt kell tartania a raktározási költségeket és minimalizálnia azokat. 
  1. Rendelési pont és mennyiség meghatározása:  Az optimális készletgazdálkodásban meghatározásra kerül, hogy mikor és mennyi terméket vagy anyagot kell rendelni. Ehhez figyelembe veszik a keresletet, a beszerzési időt, a biztonsági készletet és más releváns tényezőket. 

Miért érdemes bevezetni a készletkezelő szoftvert a vállalkozásoknak?  

A vállalkozások számára a készletkezelő szoftver bevezetése számos előnnyel jár. A készletek hatékonyabb nyilvántartása és kezelése lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy:  

  1. Ügyfélelégedettség és hírnév: Az ügyfelek elégedettsége és a vállalkozás hírneve erősödik, mivel a termékek mindig elérhetőek és időben szállíthatóak lesznek. A készletkezelő szoftver segít elkerülni a hiányosságokat és a késedelmeket. 
  1. Hatékonyság:  Az automatizált készletkezelés könnyíti a készletek nyilvántartását és ellenőrzését. Azonnali értesítésekkel figyelmeztet, amikor a készletek kritikus szint alá csökkennek vagy túllépik a maximumot. Így időben reagálhatsz, megelőzve a problémákat. 
  1. Költséghatékonyság:  A pontos adatok segítenek elkerülni a felesleges készleteket és a lejárt termékeket. Ez növeli az anyagi hatékonyságot és csökkenti a tárolási költségeket. Az automatizált rendelési folyamatok pedig megelőzik a pénzügyi veszteségeket. 
  1. Tárolási Költségek:  A szoftver segítségével láthatóvá válnak a készlettel kapcsolatos adatok. A felesleges készletek csökkentése maximalizálja a tárolóhely kihasználtságát. 
  1. Rugalmas Reagálás:  A változó piaci környezetben a készletkezelő szoftver gyors reagálást tesz lehetővé a változó igényekre. 
  1. Pontos Adatok:  A szoftver pontos és valós idejű adatokat szolgáltat, így az előrejelzések pontosabbak és a döntések megalapozottabbak lesznek. 
  1. Részletes Riportok:  A készletkezelő szoftver részletes riportokat készít a készletekről és a beszerzésekről, segítve a jobb tervezést és elemzést. 
  1. Előrejelzés és Trendek:  A rendszer segíti a készletek alapján történő trendek és igények felismerését, így jobban alkalmazkodhatsz a változásokhoz. 
  1. Megbízhatóság: A pontos és folyamatos készletnyilvántartás növeli a megbízhatóságot az ügyfelek és beszállítók szemében. 
  1. Skálázhatóság: A készletkezelő szoftver alkalmazkodik a vállalkozás növekedéséhez és változásaihoz, megkönnyítve az expanziót. 
  1. Pontosabb készlettervezés: A szoftver segítségével pontosan megjósolhatod, milyen mennyiségekre lesz szükséged a jövőben, csökkentve a túl- vagy alulraktározásból adódó problémákat. 
  1. Automatizált beszállítások:  A rendszer automatikusan generálhat beszállítási megrendeléseket az alacsony készletszintek esetén, minimalizálva az üres polcok és a leállások kockázatát. 
  1. Pontosabb előrejelzések:  Az adatok alapján pontosabb előrejelzések készíthetők a készletek forgalmáról és a kereslet változásairól. 
  1. Időmegtakarítás:  Az automatizált folyamatok és az adatok könnyebb hozzáférhetősége időt takarít meg a manuális készletkezeléssel szemben. 
  1. Kiszámítható raktármozgások:  A szoftver segít kiszámíthatóbbá tenni a 

 raktármozgásokat, ami optimalizált munkafolyamatokat eredményez. 

  1. Versenyelőny:  Azok a vállalkozások, akik hatékonyan használják a készletkezelő szoftvert, versenyelőnyre tehetnek szert a piacon a jobb kiszolgálás és hatékonyabb működés révén. 

Ajánlásunk: Dolphin-StorePro  

A készletkezelő szoftverek számos előnnyel járnak a vállalkozások számára, és azok hatékonyan alkalmazhatók mind a vezetők, az értékesítők, mind pedig a webshopok, raktárosok részére. A Dolphin-StorePro készletkezelő programja kiemelkedő lehetőséget nyújt az üzleti folyamatok optimalizálására, és segít a vállalkozásoknak magasabb szintre emelni készletgazdálkodásukat. A Dolphin Kft által kifejlesztett StorePro készletkezelő programja az alábbi egyedi lehetőségeket kínálja az üzleti folyamatok optimalizálására a raktárak és webshopok részére: 

  1. Polchely hozzárendelése:  A program lehetővé teszi a termékek pontos és hatékony elhelyezését a raktárban, ami javítja a készletek nyomon követését és a gyors komissiózást. 
  2. Fényképpel ellátott szállítólevél:  A szoftver lehetővé teszi a termékekhez kapcsolódó fényképek csatolását a szállítólevelekhez, ami segíti az azonosítást és a vizuális ellenőrzést. 
  3. Vonalkódos azonosítás:  A vonalkódok használatával könnyedén azonosíthatók és nyomon követhetők a termékek a beérkezéstől a kiszállításig, minimalizálva az emberi hibák lehetőségét. 
  4. EKAER előkészítés:  A program támogatja az EKAER követelményeknek való megfelelést, és lehetőséget biztosít az előírt adatok könnyű rögzítésére a szükséges dokumentációhoz. 
  5. ADR kezelés:  Az ADR-rendeletnek megfelelően veszélyes áruk tárolása és kezelése pontosan nyomon követhető, segítve a biztonságos készletgazdálkodást. 
  6. Gyűjtőcsomagolás használata:  A gyűjtőcsomagolások kezelése révén egyszerűbben összeállíthatók a különböző rendelések egyetlen szállítmányba, csökkentve a szállítási költségeket. 
  7. Maximumkészletfigyelés:  A program automatikus értesítéseket generál, amikor a készlet egy terméknél vagy kategóriánál eléri a beállított maximumszintet, így a túlkészlet elkerülhető. 
  8. Több raktár kezelése:  A szoftver lehetővé teszi több raktár hatékony kezelését, a készletek átlátható nyomon követését és szállítások optimalizálását  
  9. Tetszőleges számú beszerzési árlista:  A szoftver lehetővé teszi a beszerzési árak különböző árlistákhoz való hozzárendelését, ami segíti az árstratégia kialakítását és a jobb költségkontrollt. 
  10. Cikk karton kimutatás:  Az átfogó cikk karton kimutatások segítenek nyomon követni egy adott termék be- és kifelé irányuló mozgását, elősegítve a hatékonyabb készletgazdálkodást. 
  11. Szortiment kezelés:  A program lehetővé teszi a termékek szervezett csoportosítását szortimentekbe, ami megkönnyíti a készlet nyomon követését és a raktár hatékony kezelését. 
  12. Árfolyam lekérdezés:  Az aktuális árfolyamok lekérdezése és rögzítése segíti a pontos és naprakész árképzést. 
  13. Webáruház képek és leírások kezelése:  A szoftver lehetővé teszi a webáruházhoz tartozó termékképek és leírások hatékony kezelését, ami elősegíti az online értékesítést és a vásárlói élményt. 
  14. Készletértékszámítás csikkenként:  A program részletesen számolja ki a készlet értékét termékenként, hozzájárulva a pontos és átlátható pénzügyi jelentésekhez. 
  15. Termékdíj kezelés:  A szoftver lehetőséget nyújt a termékdíjak és egyéb adók hozzáadására a termékek árához, ami segíti az árképzési folyamatokat 
  16. Összeszerelés - több termékből egy termék:  A program lehetővé teszi több termék összeszerelését egy új termékké, ami hasznos lehet például komplex termékek esetén. 
  17. Tetszőleges számú eladási árlista kezelése:  Az eladási árak könnyen kezelhetők több különböző árlista esetén is, lehetőséget adva rugalmas árképzésre különböző vevői csoportoknak vagy piacoknak. 

A lista a teljesség igényi nélkül olvasható.  

Természetesen minden cég részére specifikált parametrizálás történik. 

Ezen funkciók összessége segíti a vállalkozásokat abban, hogy magasabb szintre emeljék készletgazdálkodásukat és hatékonyabban kezeljék az üzleti folyamatokat a Dolphin Kft által fejlesztett StorePro készletkezelő program segítségével. 

Amennyiben felkeltette az érdeklődését, bővebb információt :  https://dolphin.hu/ugyviteli-szoftverek/keszletnyilvantarto  

Igény esetén, bemutatón keresztül megismerheti a szoftvert és felteheti kérdéseit. 

A következő részben bemutatjuk  részletesen,  mindhárom szegmens területén , mely lehetőségek segítik a programmal munkájukat.  

Vissza a többi BLOG-hoz